Weekendje Nemasu 'place of peace'
20 Maart 2023 | Gambia, Gunjur
We gingen een weekendje weg (17-20 maart) om weer even van het terrein af te zijn. Van een collega hoorden we dat zij helemaal tot 'rust' kon komen in de eco Logde Nemasu. Wat in het Mandinka (een volkstaal hier) 'place of peace' betekent.
Vrijdagochtend gingen we eerst nog even aan het werk en/of met projecten voor school bezig. Daarom hadden we de avond ervoor al grotendeels onze tas ingepakt en in de ochtend erna het laatste.
We vertrokken rond half 2, vlak na we geluncht hadden. We konden meerijden met Paul die werkt bij de kliniek en goede vrienden is met onze buurman. Hij is doordeweeks aan het werk bij de kliniek en gaat in het weekend naar zijn vrouw en kinderen die in het kustgebied wonen. Hij moest dus ook die kant op, dus wij konden zo met hem meerijden, heel fijn!
We hadden een snelle reis, met ondertussen een stop bij een ATM, aangezien hier alles contant gaat. Rond 3 uur waren we bij de logde. Het oogde direct lekker rustig en we hadden uitzicht op de zee vanaf onze logde. We hadden een kamer met 2 tweepersoonsbedden en een ruime badkamer met een douche die meestal water gaf.
We gingen direct door naar het strand om daar even uit te rusten. Reizen is hier vaak best wel vermoeiend, omdat er zo veel te zien is onderweg. Op het strand hebben we gezeten, geslapen en gewandeld tot een uur of half 7.
Daarna gingen we terug naar onze logde om te douchen en te eten. Die avond gingen we vroeg slapen.
De volgende ochtend, zaterdag, stonden we vroeg op. We hadden het plan om op tijd te ontbijten en daarna fietsen te huren om naar een reptielen boer te gaan, waar je slangen en andere reptielen kunt zien. We hadden ontbijt gegeten bij de logde, 2 gekookte eieren, een brood en verschillend beleg. Daarna wilden we de fietsen gaan huren, alleen bleken er maar 2 fietsen goed genoeg te zijn om verhuurd te worden.
De plannen moesten daarom dus veranderd worden. We gingen een lange wandeling maken over het strand naar de vissersbootjes en langs de grote moskee.
In totaal hebben we 2 uur lang gelopen. Toen we terug kwamen hebben we lekker wat voor ons zelf gedaan voor het huisje, zoals lezen, wat luisteren en spelletjes doen. Daarna hebben we geluncht met crackers besmeerd met pindakaas en bananen.
Halverwege de middag zijn we naar het strand gegaan om te zwemmen, slapen en spelletjes te doen.
In de avond hebben we gegeten bij het restaurant. Daarna hebben we spelletjes gedaan in onze logde.
Op zondag begonnen we de dag wat later, we gingen rond 9 uur ontbijten met omelet en brood in het restaurant.
Daarna deden we een spelletje en maakten we een wandeling van een uur langs de branding. Genieten!
Toen we terug waren was het rond 12 uur. Er was in de buurt geen kerk waar we heen konden. Daarom hadden we een preek gedownload, die hebben we met ons allen geluisterd.
Na de preek gingen we lunchen, hierbij delen we alles, zodat we alles kunnen proeven.
Na de lunch deden we nog wat spelletjes, met een mooi uitzicht. Daarna was het alweer 3 uur in de middag. We besloten om snel door te gaan naar het strand. Daar hebben we ons de rest van de middag vermaakt.
Om de beurten gingen we weer terug om te douchen, zodat we allemaal om 7 uur klaar waren om te gaan eten. Na het eten waren we allemaal moe, dus na nog gezellig kletsen en alvast wat dingetjes inpakken zijn we gaan slapen.
De volgende dag op maandag ging onze wekker weer om kwart over 5, zodat we om 6 uur konden vertrekken met een collega, zodat we weer op tijd op het werk konden zijn. De terugreis ging weer snel, dus we kwamen op tijd weer aan Sibanor, we waren zelfs optijd voor de devotion.
Het was een leuk weekend, waarin we er echt even uit waren en konden ontspannen.